Syb van der Ploeg

De muzikale loopbaan van deze charismatische zanger begint halverwege de jaren 80. Syb krijgt landelijke bekendheid als frontman van De Kast, één van de populairste Nederlandstalige bands, medio jaren 90.

In de tien jaar van haar bestaan sleepte de groep een dozijn gouden en platina platen in de wacht, evenals enkele TMF-awards en een Edison voor beste live-act.

Daarnaast is Syb ook actief als producer en in 2005 ontwikkelt Syb zich tot een musicalster: eerst in de Rockopera Nostradamus van de band Kayak en in 2006 schittert hij naast musical grootheid Henk Poort met zijn eerste grote hoofdrol als Rembrandt in de gelijknamige musical Rembrandt, de recensies zijn lovend. In 2007 staat Syb voor het eerst in de, mede door hemzelf geproduceerde theatershow, Motel Westcoast die in 2013 voor de vierde keer zal lopen.

Afgelopen theaterseizoen was dit i.p.v. van Motel Westcoast: The Best of Britain, een vergelijkbaar concept, maar dan met de meest mooie muziek van Britse bodem. Deze 2 enorme theater hits zullen om-en-om ieder jaar verschijnen in de Nederlandse theaters..... Lees meer

Video's van Syb van der Ploeg